Karaj gombával töltve

6 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

a húshoz

  • 1.8 kg csontos karaj
  • 2 kis fej hagyma
  • 5 dkg száritott gomba
  • 1 gerezd foghagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 1 dl vörösbor
  • olivaolaj
  • ecet

a körethez

  • 1.5 kg karfiol
  • 8 dkg olajbogyó mag nélkül
  • őrölt bors

Elkészítés

Áztassuk be a vizbe a gombát, majd apritsuk fel a hagymával, fokhagymával és rozmaringgal együtt. Metsszük be a húst a csontok között 4-5 cm mélyen, és töltsük meg a zöldségekkel. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az olajjal és a borral. 180 fokon süssük másfél óráig, gyakran locsolgatva. A körethez a karfiolt szeleteljük fel, keverjük össze a kakukkfűvel és az olajbogyóval, locsoljuk meg az olajjal, ecettel, szórjuk meg sóval és borssal.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.